Wereld Alzheimerdag

Algemeen

RHENEN - Op donderdag 21 september is het Wereld Alzheimerdag. Ook in gemeente Rhenen vragen ze hier graag aandacht voor. Alzheimer is een van de meest voorkomende vormen van dementie. Dementie is een hersenaandoening waar helaas geen medicijn voor is. Het aantal gevallen van dementie neemt de komende jaren flink toe. 

“Wist u dat mensen met een gezonde leefstijl over het algemeen 30% minder kans hebben om dementie te krijgen? Er zijn drie leefstijladviezen: 1) Blijf nieuwsgierig: heb een doel zoals een hobby, iets leren, een tuintje; 2) Beweeg regelmatig: wandelen, zwemmen, bezig blijven; 3) Eet gezond: veel groente en fruit, olijfolie, niet roken.
Nog jong? Ook dan is het goed om aan een gezonde leefstijl te werken: het is nooit te vroeg om aan je hersengezondheid te werken!”

Activiteiten in Rhenen

Personen met dementie kunnen voor dagbesteding terecht bij De Tollekamp. Daarnaast zijn zij en hun naasten altijd welkom bij Alzheimer Trefpunt Rhenen. Eens per twee maanden is er op dinsdagavond een Trefpunt-bijeenkomst, telkens met een ander onderwerp. 

Verder is er de Ontmoetingsgroep dementie. Deze groep is juist bedoelt voor naasten van personen met dementie. Onder begeleiding van een casemanager dementie, worden ervaringen besproken en tips uitgewisseld. Zij komen ook eens per twee maanden bij elkaar.

Vragen? Neem gerust contact op met Elle van Mantelzorgknooppunt Rhenen via mantelzor@rhenen.nl of 06 19 42 69 67.

Uitgelicht

Digitale krant