Mila Baslawskaja en Dmitry Ferschtman.
Mila Baslawskaja en Dmitry Ferschtman. Foto: PhotoJJockel

Onvergetelijk moment van toen...

Algemeen

OOSTERBEEK - Donderdag 28 september om 20.00 uur is in de Oosterbeekse Concertzaal het openingsconcert van dit seizoen in de serie van Kamermuziek Oosterbeek. Twee eminente muzikale grootheden zijn die avond te gast.

Dmitry Ferschtman & Mila Baslawskaja spelen al 54 jaar samen, en zijn eind jaren zeventig vanuit de Sovjet-Unie naar Nederland geëmigreerd. Ze ontdekten al vroeg wat muziek voor hen betekende. Als kind hoorden ze live uitvoeringen van Schuberts “Winterreise” door zangers als Dietrich Fischer-Dieskau, Kathleen Ferrier en Elisabeth Schwarzkopf met Gerald Moore aan de piano. Ze waren compleet overrompeld door de synthese van muziek en poëzie. Precies die synthese hebben zij tot richtlijn voor hun manier van musiceren gemaakt: er moet altijd iets verteld worden.

De titel van een prachtig gedicht van Poesjkin ligt dan ook ten grondslag aan dit programma waarin vele verhalen verteld worden. U hoort hartverscheurend romantische romances van Rachmaninov, de cellosonate van Sjostakovitsj, die Ferschtmann en Baslawskaja zelfs nog voor de componist hebben gespeeld, en het beroemde Dumky trio van Dvorák, waarin de bijzondere jonge violiste Mara Mostert zich zal voegen bij haar grootouders.

Donderdag 28 september in EventTheater Concertzaal Oosterbeek. Aanvang 20.00 uur. Toegangskaarten incl. consumptie: 25 euro (jongeren tot 18 jr.: tien euro, houders van Gelrepas gratis toegang) via https://www.kamermuziekoosterbeek.nl/tc-events/onvergetelijke-momenten/, of aan de zaal.

Uitgelicht

Digitale krant