Cursus ‘Jouw Heuvelrugtuin’ in Rhenen

Algemeen

RHENEN - Wil je graag leren wat natuurlijk en gebiedseigen tuinieren inhoudt en hoe ook jij daar mee kunt beginnen in eigen tuin? Dan is de cursus ‘Jouw Heuvelrugtuin’ daarvoor een mooie kans dichtbij huis.

De cursus is ontwikkeld voor de beginnende natuurlijke tuinierder op de Utrechtse Heuvelrug. Je krijgt een overzicht van en inzicht in de belangrijkste principes van natuurlijk en gebiedseigen tuinieren. Verder krijg je uiteraard allerlei handige tips mee om zelf aan de slag te gaan. Zo leer je bijvoorbeeld die planten uitzoeken die het in jouw tuin extra goed zullen doen en weet je straks hoe je het nuttige insecten naar hun zin maakt. 

Een groene, gezonde en prettige tuin die past in de unieke omgeving van de Utrechtse Heuvelrug, dat is een Heuvelrugtuin. Inwoners van gemeente Rhenen worden uitgenodigd om van hun eigen tuin een Heuvelrugtuin te maken. Zo zorgen we namelijk samen voor een betere leefomgeving voor nu en later. 

De cursus duurt vijf weken en bestaat uit twee fysieke bijeenkomsten en het zelfstandig doorlopen van 5 online e-learning modules. De fysieke bijeenkomstenzijn op vrijdag 6 oktober en vrijdag 24 november van 19.30-21.30 uur bij De Buurtgarage in Rhenen. Dankzij de bijdrage van gemeente Rhenen kunnen we de cursus gratis aanbieden. 

Meedoen? Schrijf je dan vóór 26 september in via https://www.np-utrechtseheuvelrug.nl/bericht/cursus-jouw-heuvelrugtuin-in-rhenen/

Uitgelicht

Digitale krant