Harriet Krijgh.(foto: Felix Broede)
Harriet Krijgh.(foto: Felix Broede) Foto: Felix Broede

Concert door celliste Harriet Krijgh en pianiste Lauma Skride

Algemeen

RHENEN - Zaterdag 23 september is er om 20:00 uur een covert Cunerakerk Rhenen. Harriet en Lauma nemen u in hun concert mee met muziek van Brahms, Boulanger, Messiaen en Franck.

De gratie en warmte van Harriet Krijgh raken haar publiek zodra ze op het concertpodium staat. Harriet speelt op de belangrijkste podia in Europa, Noord-Amerika en Azië en treedt op met vele orkesten. Harriet is ook regelmatig te gast op internationale festivals zoals de Heidelberger Frühling, Grafenegg Festival en de Schubertiade Hohenems.
Als ‘Prizewinner in Residence’ van de Festspiele Mecklenburg-Vorpommern drukte Harriet Krijgh haar stempel op de zomerfestivaleditie van 2019 in ongeveer twintig concerten. Ze is een enthousiast kamermusicus en geniet van de sterke persoonlijke band als ze toert met Baiba en Lauma Skride en met haar vaste pianopartner Magda Amara.

Het jaarlijkse zomerfestival ‘Harriet & Friends’ in Burg Feistritz (Oostenrijk) is een van haar dierbaarste projecten en beleeft in 2023 zijn 12e editie. Harriet speelt op een Domenico Montagnana-cello (Venetië, 1723) waarvan de rol is gemaakt door Stradivarius. 

De Letse pianiste Lauma Skride is een mondiaal veel geprezen pianiste die zowel als soliste als ook in diverse kamermuziek ensembles alle grote podia ter wereld bespeelt. Lauma begon op vijfjarige leeftijd met muzieklessen. Voor haar solo-cd The Year, met muziek van componiste/pianiste Fanny Mendelssohn, kreeg Lauma Skride de prestigieuze Echo Klassik Preis.
Info en kaarten www.klassiekaanderijn.nl

Uitgelicht

Digitale krant