Voorjaar in het Amerongse Bos.
Voorjaar in het Amerongse Bos. Foto: Jan de Jong

Voorjaarswandeling Amerongse Bos

Algemeen

REGIO - Het is voorjaar en dat betekent volop leven in het Amerongse Bos. Een drukke tijd voor flora en fauna, want alles wordt weer groen en komt tot bloei. De vogels zijn druk bezig met het maken van hun nesten om weer voor nieuw nageslacht te zorgen. Overal in het bos zorgen de lenteprikkels van de voorjaarszon voor activiteit.

Ook deze wandeling zal weer onder leiding staan van één van onze gidsen die u alles zal vertellen over de ontluikende natuur, het ontstaan van het landschap waar u doorheen loopt en interessante wetenswaardigheden over alles wat in onze bossen groeit, bloeit en leeft.

De wandeling vertrekt op zaterdag 3 juni om 13:30 uur vanaf het bezoekerscentrum van Utrechts Landschap aan de Veenseweg 8 in Amerongen. Deelname is gratis, maar u moet zich wel vooraf aanmelden op de site. Dit kunt u doen door te klikken op deze link en vervolgens op de knop reserveren: https://www.utrechtslandschap.nl/activiteiten/excursie/vroege-voorjaarswandeling-amerongse-bos

Parkeren kan gratis op het parkeerterrein Groene Entree De Burgwal in Amerongen. Van daar loopt u in enkele minuten naar het bezoekerscentrum.

Uitgelicht

Digitale krant