Herman van den IJssel (links) en Gert van Burken testen de route. (foto: Pieter de Vries)
Herman van den IJssel (links) en Gert van Burken testen de route. (foto: Pieter de Vries) Foto: Pieter de Vries

Wandel- en fietstochten van Cuneradagkrijgen vervolg met scootmobielen-toertocht

Algemeen

RHENEN – Of het initiatief aanslaat blijkt over drie weken, maar voor Herman van den IJssel is de toertocht met scootmobielen nu al geslaagd. Samen met Gert van Burken stippelde hij een parcours uit: een groene route om Rhenen en de Grebbeberg. Gevolgd door een praktijktest van het wegdek op hobbels en kuilen; Gert op de fiets, Herman op zijn scootmobiel.

Nu zijn ze klaar om de eerste toertocht met scootmobielen door het mooie Rhenen te aan te kondigen. De primeur is op Cuneradag, zaterdag 10 juni. Alle deelnemers starten op de Markt en keren erna ongeveer een uur terug. De rondrit heet de ‘Cunera Processie Scootmobieltocht’. Meedoen aan deze processie vraagt van de deelnemers een klein offer: drie euro. Hun geld gaat - in de geest van Sint Cunera - naar de Voedselbank in Rhenen.

De testrit leerde Herman van den IJssel dat de route geschikt is voor de scootmobielen. Al is het wel even opletten op de Cuneralaan, het 3,5 kilometer lange schelpenpad onderlangs de Grebbeberg. ‘Daar word je flink door elkaar geschud’, ervoer hij, ‘er liggen nogal wat kuilen. Zeker als je een scootmobiel met drie wielen rijdt’. Overigens kan iedereen rustig aan doen; de tijd is onbelangrijk, het genieten staat voorop. Dat komt goed uit, de ‘Onderlangs’ is het mooiste stuk van de 10,6 kilometer lange route.

De scootmobieltocht is een initiatief van de Cunera Werkgroep die jaarlijks wandel- en fietstochten houdt op de Cuneradag. Een inwoonster van Achterberg tipte Gert van Burken dat de toertochten voor deze scooters in Veenendaal zo populair zijn dat daar een toertochtclub voor is opgericht.

Uitgelicht

Digitale krant