Rhenen altijd mooi thuis komen.
Rhenen altijd mooi thuis komen. Foto: Rob Moret

Drumband Rhenen geeft spetterende show

Algemeen

RHENEN - Met een lelijke eend reed Rob heen en weer naar Nepal. Zag Rob vanuit het zuiden de Cuneratoren dan was hij helemaal gelukkig, ook voor veel andere activiteiten in Rhenen. Kwam je op feestdagen in de stad dan marcheerde daar de drumband Rhenen met voorop de tambour-maitre Kees van Ommeren en er achter de majorettes.

Wie maakten deel uit van dit prachtige corps? Vol bewondering werd er naar gekeken hoe de mace hoog de lucht in werd geslingerd en weer werd opgevangen.

In de Gedachtenis kerk gaf de Drumband Rhenen een gevarieerd jubileumconcert. Bekende nummers als The sound of Silence, the power of love et cetera klonken geweldig. Mede door de Fellows Rhenen en de volle stem van Esther Gijsbertsen werd het een prachtige avond. Ook Mandy van Geerenstein had een prachtig arrangement.

Penningmeester Jolanda van Ommeren voor 40 jaar en instructeur Hans Verhoeks voor 45 jaar lid van de Band werden gehuldigd met een speld en bloemen.  Na afloop was na de hit Why tell me Why volgens Rob terecht een staande ovatie. Nu gaat Drumband Rhenen oefenen voor de taptoe Roermond.

Voor de eerste keer bezocht Rob De Vlam op de Beukenlaan. waar een film draaide in samenwerking met de bibliotheek over de Sami, de Lappen, een volk in noord Scandinaviƫ. dat erg werd gediscrimineerd. Onder huiselijke omstandigheden kan je daar een keer per maand voor een geringe vergoeding een film bekijken.

Rob Moret

Uitgelicht

Digitale krant