Elster Mannenkoor.
Elster Mannenkoor. Foto: Annemieke van Toor

Het Elster Mannenkoor: 55 jaar oud en springlevend

Algemeen

ELST - Het Elster Mannenkoor bestaat dit jaar alweer 55 jaar. Het koor heeft in 2020 en 2021 vanwege corona weinig van zich heeft laten horen, maar is springlevend. Dirigent Monique Verhoeven heeft in maart 2022 na 10 jaar afscheid genomen van het koor. Haar laatste activiteit met het koor was de muzikale bijdrage tijdens de Dodenherdenking op 4 mei 2022 in de Grote Kerk en bij het monument in Elst.

In het voorjaar van 2022 heeft Mariette Effing haar opgevolgd. Een nieuwe dirigent betekent een proces van elkaar leren kennen en elkaar leren verstaan. Uit de reacties van dirigent en koorleden blijkt dat goed te lukken. Het eerste concert onder leiding van Mariette was op 18 december 2022 in de Hervormde kerk in Hemmen. De concertdata voor 2023 zijn al bekend: zaterdagavond 3 juni en zondagmiddag 10 december. Beide optredens vinden plaats in de Grote Kerk in Elst.  

Tijdens de grote stilte in muziekland vanwege corona heeft het koor gelukkig geen leden verloren. In het laatste anderhalf jaar zijn er zelfs weer koorzangers bijgekomen; het aantal leden schommelt rond de 40.

Mannen die geïnteresseerd zijn om kennis met het koor te maken, zijn welkom op de maandagavond in Onder de Toren in Elst. Het koor repeteert dan van 20.00 tot 22.00 uur. Zangervaring is niet nodig; de meeste zangers van het koor zijn geen solisten, maar samen zingen lukt uitstekend, het is gezellig en goed voor de gezondheid. “Een bericht naar de secretaris is gewenst (domusadriani@kpnmail.nl); wij zorgen er dan voor dat er een map met muziekstukken klaar ligt, zodat u mee kunt lezen en misschien ook wel mee kunt zingen. U bent van harte welkom!”

Uitgelicht

Digitale krant