Still uit de film Hidden Figures.
Still uit de film Hidden Figures. Foto: The Movie Database/TMD

Film “Hidden Figures” in Podium De Vlam

Algemeen

RHENEN - Dinsdag 4 april draait er om 20.00 uur weer een mooie film in Podium De Vlam: “Hidden Figures”, gesitueerd in het Amerika van de jaren ’60. Drie wetenschappers van NASA zijn samen verantwoordelijk voor één van de grootste operaties in de ruimtevaartgeschiedenis tot dan toe: de lancering van astronaut John Glen in de ruimte. Er is alleen één “probleem”: de wetenschappers zijn alle drie vrouw en alle drie van kleur. 

Deze film wordt gebracht in samenwerking met Amnesty Rhenen. Kaartjes zijn nu verkrijgbaar via www.podiumdevlam.nl/agenda. Entree is inclusief een drankje na afloop.

Katherine Johnson (Taraji P. Henson), Dorothy Vaughn (Octavia Spencer) en Mary Jackson (Janelle Monáe) zijn drie intelligente vrouwen, die werken bij NASA. Ze leven en werken in een tijd waarin zwarte vrouwen het moeilijk hebben in een maatschappij gedomineerd door witte mensen. Ondanks de dagelijkse worstelingen bereiken zij het hoogste in hun vak. Ze zijn vrouw en ze zijn zwart. En ze zijn de besten. Maar zien hun leidinggevenden bij NASA dat ook?

Amerikaanse geschiedenis

“Hidden Figures” is een inspirerende film over doorzettingsvermogen en geloven in jezelf. De film vertelt en passant een mooi staaltje geschiedenis over de ontwikkeling van de ruimtevaart door NASA, tegen de achtergrond van de pijnlijke rassenscheiding in de Verenigde Staten. Ondanks alle tegenslagen en het onrecht waartegen de drie vrouwen moeten opboksen, levert de film optimisme en hoop.

Een indrukwekkende prestatie die het land weer moed gaf, de verhoudingen in de ‘Space Race’ volledig op zijn kop zette en de wereld in beweging bracht. Het visionaire trio oversteeg geslacht en ras, en inspireerde generaties om groots te dromen. De film werd genomineerd voor drie Oscars.

Kaartjes

“Hidden Figures” draait dinsdagavond 4 april om 20.00 uur in Podium De Vlam (inloop vanaf 19.30 uur). Kaartjes à 10 euro – inclusief drankje na afloop - zijn nu verkrijgbaar via www.podiumdevlam.nl/agenda. Podium De Vlam ligt aan de Beukenlaan 2 in Rhenen.  

Uitgelicht

Digitale krant