Slijpwerkzaamheden, voorjaar 2022, bij het Repair Café Rhenen.
Slijpwerkzaamheden, voorjaar 2022, bij het Repair Café Rhenen. Foto: Repair Café Rhenen

Voorjaar bij Repair Café Rhenen

Algemeen

RHENEN - Op vrijdagmiddag 24 maart wordt in De Westpoort de maandelijkse reparatiemiddag gehouden van 13.30  tot 16.00 uur. Goederen kunnen worden aangemeld tot pakweg 15.30 uur.

Met het voorjaar voor de deur begint het weer te kriebelen. Tijd om nu eens te kijken of tuingereedschap misschien een kleine slijp- of herstelbeurt nodig heeft. Deze middag zullen enkele vrijwilligers hieraan speciaal aandacht besteden en diverse slijpwerkzaamheden uitvoeren. 

Maar uiteraard is er deze middag ook aandacht voor andere  herstelwerkzaamheden. Haal die voorjaarskleding weer te voorschijn om samen te bekijken of en hoe kleine herstelwerkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Niet alleen kledingherstel of slijpwerk is welkom. Ook ander gereedschap, speelgoed, huishoudelijke en elektrische apparatuur kan vaak eenvoudig worden hersteld en werkend mee naar huis worden genomen.
Wel graag de goederen schoon aanleveren en eventueel noodzakelijke accessoires meenemen. Vòòr het inleveren van apparaten, materialen als stofzakken en andere wegwerpmaterialen verwijderen en vervangen. Eventueel wordt een reparatieadvies gegeven.

Vrijdagmiddag 24 maart, een mooi moment voor alle bezoekers om samen met onze vrijwilligers de handen uit de mouwen te steken. In ons café is koffie of thee beschikbaar!.

Repair Café Rhenen is één van de vele Repair Café’s in Nederland. In heel veel plaatsen ook in de omgeving, wordt regelmatig een reparatieochtend of –middag gehouden. Op de website van de Repair Café organisatie zijn alle locaties te vinden. Op die website, Repaircafe.org, staat nu ook een leuk filmpje, gemaakt door de BBC,  over het ontstaan en de wereldwijde expansie van de Repair Cafe beweging. Help ook mee om die afvalberg te verkleinen. Weggooien? Mooi niet!

Het adres in Rhenen: Westpoort, Veerweg 1, Rhenen, iedere 4e vrijdagmiddag van de maand. Mail: repaircaferhenen@gmail.com. Voor meer informatie: facebook, of onze website www.repaircaferhenen.nl.

Repair café Elst (U)

Repair café Elst (U) is iedere eerste dinsdagmiddag van de maand geopend in Het Bestegoed vanaf 13.30 en sluit om 16.00 uur. Goederen ook hier schoon en met accessoires inleveren.

Uitgelicht

Digitale krant