Kampioen snerttoernooi Candia'66.
Kampioen snerttoernooi Candia'66. Foto: Anne Wisman

Snerttoernooi Candia’66 groot succes

Algemeen

RHENEN - Onder barre weersomstandigheden vond het snerttoernooi van Candia plaats. 

De toernooicommissie, Marco Otte, Cees Onink, Henk van de Brink en Martijn Bosch, had een mooi programma in elkaar getimmerd. Bijna 150 deelnemers trotseerden het ‘snert’-weer om deel te nemen aan dit toernooi Over een bloeiende vereniging gesproken.  

Met bakken kwam het water uit de hemel. Gelukkig was er kunstgras aanwezig, anders had het niet door kunnen gaan. Ieder jaar vindt dit toernooi plaats in de winterpauze. Wim Gieszen had gezorgd voor voortreffelijke erwten- en kippensoep. Gastvrouwen deelden de soep uit aan spelers en bezoekers gedurende de hele middag. 

Vanaf de balustrade van de kantine sprak Jos van Rouwendaal als conferencier de spelers toe. De zes scheidsrechters zorgden er voor dat alles volgens de regels verliep. Twaalf teams deden mee. De spanning steeg en aan het eind van de middag mochten twee teams de finale spelen. Onder zeer grote belangstelling mochten de winnaars in de kantine hun prijs in ontvangst nemen en Wilbert Lammers werd gehuldigd. Het feest kon beginnen.

De winterstop zit er op. Veel inwoners van Rhenen zullen komende zaterdagen de berg naar Candia beklimmen, nu het eerste team van Candia onder leiding van Harrie Epskamp op de tweede plaats staat. 

Uitgelicht

Digitale krant