Wereldkeuken Lienden op zoek naar nieuwe hobbykoks

Algemeen

LIENDEN -Op Koningsdag, donderdag 27 april vindt in Park Vredelust in Lienden van 13.00-15.00 uur voor de vijfde keer de Wereldkeuken plaats, als onderdeel van de festiviteiten van de Oranjevereniging Lienden. 

Een foodfestival met een bijzonder karakter. Alle kramen worden namelijk bemand door nieuwkomers die in de gemeente Lienden en omgeving wonen. De meeste van hen zijn voormalig vluchteling. Eten verbindt, er worden contacten gelegd en recepten uitgewisseld en de kloof tussen de verschillende culturen wordt verkleind.

De Wereldkeuken wordt steeds populairder, het aantal bezoekers neemt ieder jaar toe. “Wij zijn daarom dringend op zoek naar nieuwe hobbykoks, die hun roots buiten Nederland hebben liggen. De bedoeling is hapjes uit eigen land te presenteren. De koks krijgen een vergoeding voor de boodschappen. Op Koningsdag serveren zij zelf de door hen gemaakte gerechtjes.”

Belangstellenden kunnen contact opnemen met Marijke Jonker-Schouten via 06-22207859 of via marijke@burobbb.nl of met Anneke Kaemingk 06-42728731 annekekaemingk@hotmail.com

Uitgelicht

Digitale krant