Tirza met haar gouden medaille
Tirza met haar gouden medaille Foto: Eigen foto

Goud voor DGV turnster tijdens start wedstrijdseizoen

Algemeen

DODEWAARD - Op zaterdag 19 november was het zover, de eerste turnwedstrijd van het seizoen 2022-2023 voor turnsters van DGV Dodewaard. Jada Kandzetovic, Tirza Klomp en Imara Klomp gingen met hun trainers en supporters naar Ede en turnden daar in supplement F in een team samen met drie turnsters van de club S.G.S. Lingewaard. 

Dit team behaalde samen een mooie tweede plaats. Naast de teamwedstrijd werd er ook een individueel klassement opgemaakt. Tirza turnde een super goede wedstrijd. Ze werd zelfs eerste op brug én op balk. Daarmee werd ze ook in het eindklassement eerste van de senioren in haar wedstrijd en nam goud mee naar huis!

Jada had wat pech met een val tijdens haar balkoefening, ze turnde een mooie vloeroefening en werd van alle junioren in haar wedstrijdbaan vijfde. Het toestel waar ze deze wedstrijd het hoogst eindigde was ook de balk. Imara’s oefening op vloer was niet vlekkeloos en ook zij viel helaas tijdens haar balkoefening. Desondanks werd ze derde op dit toestel. Na vier toestellen eindigde zij net als Jada op de vijfde plaats maar dan in de categorie senior. Al met al was het een mooie start van het wedstrijdseizoen! Op 11 februari 2023 staat de tweede plaatsingswedstrijd voor deze drie turnsters op het programma.

Uitgelicht

Digitale krant