Samen fitnessen.
Samen fitnessen.

Sport als medicijn

Algemeen

RHENEN - In de gemeente Rhenen is een project gestart voor mensen tussen ongeveer 16-30, die (dreigen) uit te vallen op werk, school en even een zetje nodig hebben om hun leven weer op gang te krijgen. Samen sporten geeft energie, samen napraten geeft moed en vertrouwen. 

Deelnemers sporten twee keer per week samen in het Sportproject. Ze gebruiken het sporten om zichzelf te hervinden om van daaruit een keuze te maken waar ze echt gelukkig van worden. Het vinden van een passende opleiding of baan is daarna een stuk gemakkelijker.

“We bieden deelnemers een plek, waar ze gezien en gehoord worden. Het gaat erom dat mensen willen. Het is soms lastig je plekje te vinden omdat je net iets anders bent dan anderen. Als je hier positief naar leert kijken, kun je je ware zelf en potentie ontdekken. “Laagdrempelig, lekker op je eigen tempo en in de buurt is een mooi concept voor een deel van onze patiënten. Wij zijn enthousiast en steunen het van harte”, zegt Nicole van Nieuwenhuijsen, PraktijkOndersteuner Huisarts Elst.

Van fitnessen leer je doelen stellen. Als je die behaalt, is dat een lekker gevoel en bouw je spelenderwijs zelfvertrouwen op. Als je zelfvertrouwen krijgt, kan je beter omgaan met moeilijkheden die je ervaart op je levenspad, je opleiding of werk. “Ik vond het eng om nieuwe mensen te ontmoeten en samen met hen te gaan sporten. Ik werk nu drie dagen per week. Ik denk er over na om opnieuw naar school te gaan”, zegt David, oud-deelnemer van sportprojectRhenen.

“Ik begeleid de deelnemers vanaf het eerste gesprek totdat ze klaar zijn voor een nieuwe opleiding of werk. De trajecten duren gemiddeld zes maanden. Naast het sporten lunchen we één keer per week samen. Daarin spreken we met elkaar de week door. Het delen van je verhaal, luisteren naar anderen en het ondersteunen van elkaar kan helend werken.”

Methode staat op www.annejanodinga.nl. De deelname gratis, app mij op 06-40798640.

Uitgelicht

Digitale krant