Dwingelerveld.
Dwingelerveld. Foto: Kees Boele

Lezing over fleurig landschap

Algemeen

KESTEREN - Spreker Kees Boele is een levend voorbeeld van een echte bioloog. Ontkiemd in het Drentse groen groeide hij uit tot een kenner van flora, fauna en landschap. Maar zijn vertakkingen reikten verder. 

Als directeur van de Friese botanische tuin ‘De Kruidhof’ en daarvoor projectmanager van Hortus Haren stond hij aan de wieg van grote projecten als het Chinapark in Haren en de realisatie van een groen kloppend hart in het Friese Buitenpost.

Ons kleine Nederland bestaat ondanks versnippering, verdroging en vermesting nog steeds uit een waaier van diverse fleurige landschappen. Van Zuid-Limburgse heuvels tot de duinen van Schiermonnikoog, van nieuwe natuur langs de rivieren tot oeroude hakhoutbosjes. Wat waar groeit en bloeit wordt bepaald door grondsoort, waterhuishouding en kleine klimaatverschillen.

In deze lezing neemt bioloog en natuurpresentator Kees Boele, bekend van onder andere zijn werk voor twee botanische tuinen in Noord-Nederland, colleges en excursies voor de Vrije Academie en sinds 1982 spreker voor Groei & Bloei afdelingen, de toehoorder mee door het Nederlandse landschap. Soms verdiepend, soms kennismakend en steeds een keus makend. Het belooft weer een boeiende avond te worden op 11 oktober. Aanvang 20:00 uur in het Yuverta College (voorheen Helicon), Industrieweg 4 in Kesteren. Leden kunnen de lezing gratis bijwonen, aan niet-leden wordt een bijdrage van drie euro gevraagd. (www.midden-betuwe.groei.nl)

Uitgelicht

Digitale krant