Xanthos hield de druk er goed op door volop aan te vallen.
Xanthos hield de druk er goed op door volop aan te vallen. Foto: Maarten Boersma

Volleybal heren Xanthos pakken winst in derby!

Algemeen

ZETTEN - De mannen van Xanthos heren 2 hebben in een zwaar bevochten derby tegen Gemini 1 uit Elst de winst naar zich toegetrokken. Uitslag 3-1.

Vanaf de eerste set werd de druk er vol opgezet en hadden de gasten geen antwoord op het spel. Gemini probeerde de tweede set met aanvallen door het midden iets te forceren echter dit werd goed opgevangen door de mannen van Xanthos. Na wat wisselingen aan de kant van de thuisploeg begon de derde set rommelig. Gemini maakte gebruik van de chaos en initiatief loze Zettenaren. Met prima spel trok Gemini de derde set naar binnen.

De laatste set werd overtuigend gewonnen door de thuisploeg. Er werd sterk geserveerd en de gasten hadden geen contole over de pass waardoor aanvallen onmogelijk werd. Eindstand 3-1 voor Xanthos.

Xanthos staat bovenaan met twee gewonnen wedstrijden. 6 oktober wordt er een uitwedtrijd gespeeld tegen Voreo uit Ravenstein.