Lezing in Streekmuseum van Ommeren

Algemeen

OMMEREN - Op maandag vertelt Peter Veer over de film ‘Goed fruit vindt zijn weg’ (1954). In de jaren rond 1955 hield de Rijkstuinbouwconsulent Ir. J.H.M. van Stuivenberg kantoor op Boom en Vrucht in Kesteren. Dat was destijds het proefbedrijf voor boomteelt en fruitkwekerij en de praktijkschool voor de fruitteelt. 

In 1952-1955 organiseerde hij in samenwerking met de Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) een ‘Rooicampagne’ om de fruitteelt in de Oost Betuwe ‘… zoveel mogelijk te ontdoen van onrendabele percelen.’ In het breed opgezette voorlichtingsprogramma werd de film Goed fruit vindt zijn weg (1954) ingezet.

In de streekkrant De Betuwe was zo goed als elke week ‘De Oude Geurt’ te vinden met een kernachtige zegwijze in lijn met het doel van de campagne om de fruitteelt modern, winstgevend en professioneel te maken. Uiteraard wordt de film deze avond ook vertoond.

De avond begint om 20.00 uur. Voor leden van de Historische Kring Kesteren en Omstreken is de toegang gratis. Niet-leden betalen twee euro.

Uitgelicht

Digitale krant