Senioren let op uw brandveiligheid!

Algemeen

KESTEREN - In de ledenbijeenkomst van de afdeling Kesteren en Omstreken van de Protestants-Christelijke Ouderenbond (PCOB) op woensdag 12 oktober komt Gijs Gommers van de Veiligheidsregio Gelderland Zuid uitleggen hoe de risico’s van brand zijn te beperken.

Ouderen - in het bijzonder - zijn een kwetsbare groep. Zo wordt een beginnende brand door hen minder snel opgemerkt vanwege gehoor-, zicht- en reukverlies. Ook voelen zij hitte minder snel en hebben ze eerder een ongeval door een afnemend coördinatievermogen, inschattingsvermogen en fitheid. Ouderen kunnen daarnaast meestal niet zelf veilig en efficiënt een eerste bluspoging ondernemen. Laat staan het vuur doven.

Plaats en tijd

Plaats van samenkomst is de Serrezaal van Ons Dorpshuis in Kesteren, Nedereindsestraat 27a. “U bent welkom vanaf 14.00 uur op woensdag 12 oktober. voor een kop koffie of thee en een praatje. Het programma begint om 14.30 uur. Bent u geen lid van de PCOB? Ook in dat geval bent u welkom, gezien het belang van het onderwerp voor senioren.”

Uitgelicht

Digitale krant