De eeuwenoude kerk van Ressen.
De eeuwenoude kerk van Ressen.

Amateurmusici in Ressense kerk

Algemeen

RESSEN – In september opende de kerk van Ressen al eens eerder haar deuren voor amateurmusici. Een gevarieerd gezelschap van zo’n tien instrumentalisten liet aan toevallige voorbijgangers of eigen familie en kennissen hun talenten horen. Vanwege dit succes gaat dit evenement op zondag 2 oktober van 13.00 tot 16.00 uur in de herhaling.

Speelt u niet onverdienstelijk op een muziekinstrument? Wilt u dat aan anderen laten horen zonder dat het een officieel concert wordt? Grijp uw kans! De kerk in Ressen is een prachtige, historische plek met een mooie akoestiek. Er is een piano en het orgel beschikbaar. Een van de instrumentalisten speelt percussie. Wie weet leidt dit tot improvisatie of samenspel. Aanmelden is niet nodig.

Gedurende de zomermaanden is de kerk van Ressen elke zaterdag en zondag geopend. Vrijwilligers  ontvangen de doelbewuste bezoeker of toevallige passant langs het RijnWaalpad. Zij vertellen graag over de historie van deze bijzondere plek, maar u kunt ook gewoon even de rust zoeken.

Uitgelicht

Digitale krant