Janneke van Bockel geeft op 5 oktober een lezing over autisme in het gezin.
Janneke van Bockel geeft op 5 oktober een lezing over autisme in het gezin. Foto: Janneke van Bockel

Lezing: opgroeiende dochter met autisme

Algemeen

RHENEN - Woensdagavond 5 oktober verzorgt Welzijn Rivierstroom vanuit het Mantelzorgknooppunt Rhenen een lezing over autisme in het gezin. Spreker en ervaringsdeskundige Janneke van Bockel is moeder van een dochter met autisme. Als ouderschapsdeskundige en schrijver deelt ze graag haar kennis en ervaringen met andere ouders en professioneel betrokkenen bij jongeren met autisme.

Hoe begeleid je als ouder een kwetsbare tiener, wiens ontwikkeling niet altijd aansluit bij het tempo dat de buitenwereld verwacht? Woensdagavond 5 oktober verzorgt Janneke van Bockel een lezing met een lach en een traan over de puberteitshobbels, de moeizame overgang naar de middelbare school en het samen leren omgaan met autisme.

Uitlegmoeder

Janneke van Bockel is ouderschapsdeskundige, schrijver en moeder van twee dochters, die niet bepaald volgens de boekjes opgroeien. Met het boek IJskastmoeder (Lannoo 2009) gaf zij een openhartig inkijkje bij haar zoektocht naar houvast als ze hoort dat haar dochter autisme heeft. In Uitlegmoeder (Lannoo 2016) toonde ze hoe ouders het gedrag van hun kinderen ondertitelen voor de buitenwereld (en andersom) en zich verhouden tot allerhande deskundigen die je er gratis bij krijgt als je kind niet volgens de boekjes opgroeit.

Tijdstip en opgave

De lezing van Janneke van Bockel vindt plaats in Podium De Vlam, Beukenlaan 2 in Rhenen. De zaal is open om 18.45 uur en de lezing start om 19.00 uur. Entree is gratis; opgave voor deze lezing graag via mantelzorg@rhenen.nl of 0344 602337 (Welzijn Rivierstroom). Voor vragen: Kitty van den Hoek, Welzijn Rivierstroom, 06 45849059.

Uitgelicht

Digitale krant