Pynarello.
Pynarello. Foto: Melle Meivogel

Concert Pynarello in Rhenen

Algemeen

RHENEN - Pynarello is een rebellencollectief gesneden uit flexibel schuimrubber. Pynarello gaat als een wervelwind door de porseleinkast. Klassieke muziek kan anders, avontuurlijker, spontaner, directer, zonder dirigent en zonder bladmuziek.

Pynarello, opgericht door violiste Lonneke van Straalen, presenteerde zich in 2017 voor het eerst aan het publiek en maakte direct indruk. Een uitvoering van Beethovens 5e symfonie kreeg vijf sterren in de Volkskrant: ‘Zo’n coherente Vijfde heb je nog nooit gehoord.’

Programma: Negen!

Alleskunner en kersverse winnaar van de Nederlandse Muziekprijs Thomas Beijer schrijft speciaal voor het jubileum van Pynarello een nieuwe compositie voor 8 Pynarelli en tenor Peter Gijsbertsen. Je kent Peter wellicht als één van de zangers van de Passie Highlights 2022, en hij is inmiddels een ware Pynarelli. Componist Bart Visman schreef als toevoeging aan het Passie Highlights programma een nieuwe aria ‘Who killed cock Robin’. Pynarello is enorm nieuwsgierig naar een vervolg en heeft Bart gevraagd om dat vervolg te schrijven. Deze nieuwe noten worden omarmd door delen van het alom geliefde octet van Schubert.

Zin in een muzikaal avontuur? Dan zit je bij Pynarello goed. In ieder concertprogramma wordt geëxperimenteerd met tradities, vorm en inhoud. De muziek waar de musici zoveel van houden, stokoud en spiksplinternieuw, wordt keer op keer opnieuw uitgevonden. Laat je betoveren door dit frisse collectief van jonge, muzikale avonturiers.

Cunerakerk Rhenen; zaterdag 24 september, 20:00 uur. Bestellen kaarten: www.klassiekaanderijn.nl.

Uitgelicht

Digitale krant