De groep gediplomeerden, links instructeur Niek Randewijk.
De groep gediplomeerden, links instructeur Niek Randewijk. Foto: Jan Heger

Ehbo-Kesteren start nieuw oefenseizoen

Algemeen

KESTEREN - Op dinsdag 6 september is het nieuwe oefenseizoen van de ehbo-vereniging van start gegaan. De afgelopen jaren heeft door de coronabeperkingen vaak langere tijd het oefenen en lesgeven stilgelegen. Gelukkig is dat nu achter de rug en konden alle leden gezamenlijk het seizoen beginnen.

De voorzitter Janny Heijstee heette in het Dorpshuis de ongeveer 60 aanwezige leden welkom, in het bijzonder de nieuw gediplomeerden. Onder leiding van instructeur Niek Randewijk zijn 10 cursisten begin dit jaar gestart met de basisopleiding van het Oranje Kruis om het ehbo-diploma te halen. Alle 10 zijn ze geslaagd en deze avond kregen bijna alle gediplomeerden hun diploma uitgereikt. Twee van hen waren verhinderd en ontvangen het diploma op een later moment.

Daarna gaf een voorlichter van Iriszorg, een instelling voor verslavingszorg, een interessante en leerzame lezing over alcohol, drugs en gerelateerde problemen. Ook ehbo’ers kunnen daar tijdens hulpverleningen mee geconfronteerd worden. Een gezellige maar ook nuttige start van het seizoen 2022-2023. Ook hebben enkele ehbo-leden bij evenementen zoals het bouwdorp, de avondvierdaagse en sportactiviteiten weer stand-by gestaan en waar nodig hulp verleend.
Voor lezers die informatie willen van Iriszorg, kijk op de website: https://iriszorg.nl

Uitgelicht

Digitale krant