Logo gemeentenieuwsonline.nl
Afsluiting van het schaatsseizoen in het Triavium in Nijmegen. (foto: Alice Muggen)
Afsluiting van het schaatsseizoen in het Triavium in Nijmegen. (foto: Alice Muggen) (Foto: Alice Muggen)

Exerceo viert zilveren jubileum!

NEDER-BETUWE - Dit jaar bestaat de schaatstrainingsgroep Exerceo 25 jaar en deze belangrijke mijlpaal laten de schaatsers niet onopgemerkt voorbijgaan. Exerceo kwam in 1997 tot stand door samenwerking tussen de IJsclub Rhenen en de Dodewaardse IJsclub. De nieuwe vereniging had als doel de schaatssport te bevorderen in de Betuwe. Later kreeg de vereniging de naam Exerceo.

Inmiddels is Exerceo uitgegroeid tot een enthousiaste vereniging met ruim 100 leden in de leeftijd van 8 tot 80 jaar. In de zomer wordt er geskeelerd, getraind in het bos en gefietst. In de winter wordt er geschaatst op de kunstijsbaan in Nijmegen. “Er zijn meerdere trainers om de leden daarbij te begeleiden. De lijfspreuk van Exerceo is: ‘Samen beter schaatsen’, omdat we fanatieke sporters zijn die het ook met elkaar leuk willen hebben.”

Het jubileum wordt op zaterdag 17 september gevierd met een receptie voor genodigden in het Veerhuis en een feestavond voor de leden met partners in De Blaauwe Kamer. “Wij kijken er naar uit om deze mooie mijlpaal van onze vereniging te vieren! Voor meer informatie: www.exerceo.nl of stuur een e-mail naar: info@exerceo.nl.”

Meer berichten