Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Beiaardier Anne Kroeze achter het stokkenklavier.&nbsp;</p>

Beiaardier Anne Kroeze achter het stokkenklavier. 

(Foto: Kroeze)

De beiaardier van Emmeloord speelt in Rhenen

RHENEN - Zaterdag 13 augustus van 16.00 tot 17.00 uur bespeelt beiaardier Anne Kroeze de Cunera beiaard in de toren van Rhenen.  Het is de derde concertbespeling in de reeks van zomerconcerten in augustus en september.

Anne Kroeze speelt bekend klassiek – Bach, Schubert, Rossini, Gilbert, Gerswin en Tsjaikovsky.  Allemaal muziek die niet voor het veel oudere instrument beiaard geschreven is, maar hiervoor wel geschikt gemaakt is.

Iedere beiaard heeft een eigen karakter en de Rhenense beiaard is zeker geen standaard instrument.  Kroeze heeft al vaker in Rhenen gespeeld en kent het instrument. Hij speelt graag in Rhenen.

De beiaardconcerten zijn gratis en in de nabijheid van de toren overal goed te horen.  De tuin van het Stadsmuseum is open om te luisteren en voor een hapje en een drankje. Na afloop van het concert  huldigen we daar de beiaardier.

De beiaardconcerten worden mogelijk gemaakt door vrijwilligers en donateurs van het CuneraGilde, door de Gemeente Rhenen, het Cultuurplatform en het Stadsmuseum.

Op 20 augustus is er vanwege de Vuelta in Rhenen geen beiaardconcert. Daarna zijn er nog concertbespelingen op 27 augustus, 3 september en op 10 september tijdens Open Monumenten Dag. 

Meer berichten