Afbeelding

Wil de jeugd van Neder-Betuwe in een tiny house wonen?

Algemeen

NEDER-BETUWE - Wil de jeugd van Neder-Betuwe in een Tiny House wonen? Dat is een van de vragen die binnenkort worden beantwoord naar aanleiding van de enquête van de jongerenraad Neder-Betuwe.

Door Jan Woldberg

Alle politieke partijen hebben betaalbaar wonen voor jongeren in hun programma’s staan, maar de jongerenraad is bang dat dit nattevingerwerk is en daarom werd onder de titel ‘mijn plekje tussen de fruitbomen’ de woonwensen van jongeren onderzocht. Met Tip Neder-Betuwe worden elke twee maanden de mening van jongeren gepeild. 

Wim van den Dikkenberg die hoopt binnen twee jaar te trouwen: ‘In onze gemeente zoeken veel jongeren tevergeefs naar een huis’. Zijn vriendin Martine beaamt dat en zou best als tussenstap in een tiny house willen wonen. Volgens Wim blijven jongeren noodgedwongen lang bij de ouders wonen, omdat het te duur is om te huren in de particuliere sector of te kopen. 

Uit ervaring weet hij dat jongeren graag in de eigen gemeente willen wonen, maar noodgedwongen verhuizen naar een van de omliggende gemeenten. Ook worden er volgens Wim te veel paleizen gebouwd en is er voor starters te weinig ruimte. 

Job van Dam hoopt dat de gemeente een voorbeeld neemt aan omliggende gemeenten die tijdelijke woningen voor starters tien jaar garanderen en roept op om meteen aan de slag te gaan. 

Oud-jongerenraadvoorzitter Richard Vervoert hoopt dat de uitkomsten gaan meewegen in de besluiten van de politieke partijen. Het onderzoek rond de vijver in Kesteren heeft alvast laten zien dat de gemeente het serieus neemt. Dat heeft een mooi plan opgeleverd en een prima middel gebleken om jongeren actief bij de politiek te betrekken. 

Uitgelicht

Digitale krant