Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Beiaardier Gerda Peters.&nbsp;</p>

Beiaardier Gerda Peters. 

(Foto: Elisabeth Schelvis)

Zomerbeiaardconcerten Cuneratoren Rhenen

RHENEN - Deze zomer tot midden september zijn er zes beiaardconcerten door verschillende beiaardiers. Begonnen wordt deze week met twee concertbespelingen.

Donderdag 4 augustus speelt Gerald Martindale. Deze zeer ervaren Canadese beiaardier is op tournee in Noord Europa een speelt deze zomer op meerdere plaatsen. We zijn trots dat hij ook in Rhenen speelt. Hij brengt een gevarieerd programma ten gehore.

Zaterdag 6 augustus, speelt Gerda Peters. Geboren en opgegroeid in het centrum van Haarlem, met dagelijks de klanken van de Haarlemse beiaard. Gerda is vaste beiaardier in Almere, Beverwijk en Voorburg.  Ze speelt muziek uit Ukraine, originele beiaardcomposities van Joop Stokkermans, en nog veel meer, zoals een nummer van Michael Jackson.

Volgende concerten op 13 augustus – Anne Kroeze, 27 augustus – Rosemarie Seuntiëns, 3 september – Klaas de Haan en op 10 september laten onze drie vrijwillige beiaardiers op Open Monumentendag zich in een combiconcert van hun beste kant horen.

Alle beiaardconcerten zijn natuurlijk gratis te beluisteren in de nabijheid van de toren.  De tuin van het Stadsmuseum is open voor een hapje of een drankje.  Alle concertbespelingen beginnen om 16.00 uur en duren ongeveer een uur. De concertprogramma’s worden in de nabijheid van de toren uitgedeeld.

Ook dit jaar weer een kans om verschillende beiaardiers te beluisteren en vaak op geheel eigen manier dit grote en oude instrument bespelen.  De beiaardier speelt met handkracht – niet versterkt. In de toren zit het stokkenklavier op 50 meter hoogte  midden tussen de 47 klokken.

Meer berichten