Logo gemeentenieuwsonline.nl

Portret Willem Alexander nu cultureel erfgoed

RHENEN - Het portret van onze koning, gemaakt door de Rhenense (portret)schilder Wim de Haas, is afgelopen week geplaatst op het Ministerie van Buitenlandse zaken in Den Haag.

Het portret werd in 2021 vervaardigd in het kader van een schilderwedstrijd georganiseerd door de gemeente Rhenen. Het winnende portret zou een plaats krijgen in Rhenens raadzaal. De jury koos destijds voor een ander portret.

Het portret is daarna verworven door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Een van de doelstellingen van deze dienst is het in bruikleen geven van kunst aan overheidsinstellingen en (Rijks)musea. Het portret heeft nu een mooie plaats gekregen op het ministerie, direct na de zogenoemde sluis op de begane grond, waardoor de VIP’s en ministers naar binnen gaan.

De contactpersoon bij het ministerie zegt: ‘Het is een prachtig schilderij van de koning en het is niet ondenkbaar dat het nog eens verplaatst wordt naar een ambassade in het buitenland.’ Het portret - en meer werk - is te zien op wimdehaas.nl.

Meer berichten