Logo gemeentenieuwsonline.nl

Sportieve activiteitenmiddag voor jonge mantelzorgers

RHENEN - Op zaterdag 20 augustus wordt een sportieve activiteitenmiddag voor jonge mantelzorgers uit Achterberg, Elst en Rhenen georganiseerd.

Wat gaan we doen? Van 13.30 tot 16.30 uur gaan we op Kwintelooijen los met lasergamen, boogschieten en een stormbaan. Er mag ook een vriend(in) mee! Hoe leuk is dat? Voor de jonge mantelzorger en de vriend(in) is deze dag kosteloos.

Wanneer is iemand een jonge mantelzorger?

Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren die binnen hun familie zorg verlenen doordat iemand in hun directe omgeving een chronische ziekte, beperking, psychische kwetsbaarheid en/of verslaving heeft. Dat kan een ouder, broer/zus of grootouder zijn. Jonge mantelzorgers helpen thuis meer dan gebruikelijk is en/of nemen vaker dan normaal ouderlijke taken over. Daardoor hebben ze minder of geen tijd voor sporten, een bijbaantje of een hobby. Ook kinderen en jongeren waarvan de ouders niet of nauwelijks Nederlands spreken, worden als jonge mantelzorger gezien.

Aanmelden

Stuur een berichtje met je naam en leeftijd (en die van de vriend(in) die je mee wilt nemen) naar Amber Hartemink via 06 14300391. De activiteitenmiddag wordt georganiseerd door Mozaïek Welzijn, Sportservice Rhenen en Welzijn Rivierstroom.

Meer berichten