Logo gemeentenieuwsonline.nl
Ritje met de Elstar Express.
Ritje met de Elstar Express. (Foto: Kees de Jongh)

Elstar Express rijdt weer in zomervakantie

OMMEREN - De eerste schoolklassen zijn al geweest, maar net als vorige jaren rijdt de Elstar Express in de zomervakantie ook weer door de appelboomgaard bij Natuurlijk Gruun in Ommeren. 

Vanaf 14 juli -27 augustus rijdt hij elke zaterdag en woensdag of donderdag om 11.30 uur. Als die volgeboekt is, rijdt hij ’s middags nog een keer. De eerste twee weken van augustus vertrekt hij vanaf het streekmuseum Baron van Brakell.  Voor groepen is het mogelijk op een andere dag of tijd een ritje te maken.

Tijdens de rit geeft Meester Kees op een leuke manier uitleg over alles wat je ziet. Wat komt er allemaal wel niet kijken voordat dat mooie appeltje op de fruitschaal ligt. Ook vertelt hij wat over de geschiedenis van de fruitteelt in de Betuwe en het ontstaan van het bedrijf. Voor toeristen, maar ook andere belangstellenden vaak een eyeopener. De reacties van vorige jaren waren zonder meer positief.

Vooral nu weer veel mensen in eigen land genieten van hun vakantie is de Elstar Express een mooie aanvulling op het toeristische aanbod in de Betuwe. Voor een dagje uit is het ook mooi te combineren met bijvoorbeeld een wandeling van het Klompenpad, een fietsroute langs de knooppunten of een bezoek aan het Heemkundig Museum Baron van Brakell.

Een impressie van de rit door de boomgaard is te zien op YouTube. Voor info over precieze data en vertrektijden www.natuurlijkgruun.nl; reserveren kan via mail elstarexpress@natuurlijkgruun.nl. Adres: Natuurlijk Gruun, Zijveling 1, Ommeren.

Meer berichten