De goochelaar goochelde met de hulp van een leerling opeens een duif tevoorschijn!
De goochelaar goochelde met de hulp van een leerling opeens een duif tevoorschijn! Foto: Elza Haalboom

Een zomerfeest vol verrassingen op De Sterappel

Algemeen

LIENDEN - Afgelopen vrijdag vierde de basisschool in Lienden het jaarlijkse zomerfeest. Het thema was ‘Niets is wat het lijkt’. Goochelarij, optische illusies en gezichtsbedrog stonden centraal. 

Het thema werd eer aan gedaan door het team wat maskers droeg van elkaars portretfoto, en door de leerlingen die er uit zagen op alles behalve kinderen in kostuums van onder andere draken, prinsessen en tovenaars.

Over de rode loper werden de kinderen naar binnen begeleid. Dat was een waar spektakel met veel bellenblaasbellen, een rookgordijn en glitters! De dag was gevuld met diverse activiteiten zoals een interactievegoochelshow. De goochelaar wist kinderen te verbazen door van een groen balletje een groene appel te maken. Maar het toppunt was de truc waarbij er een duif onder een kleedje vandaan gegoocheld werd, waar kort daarvoor nog slechts een dobbelsteen had gelegen!

Er werden spellen gespeeld waarbij samenwerken centraal stond en kinderen gierden van het lachen bij hun aangezicht in verschillende lachspiegels. Momenten in de klas werden benut voor het namaken van diverse illusies, een creatieve opdracht of een foto-opdracht waarbij de kinderen konden experimenteren met verschillende perspectieven.

Tussen de middag waren er versgebakken poffertjes en ‘s middags kreeg iedereen een toverijsje. Aan het eind van de dag hebben alle leerlingen een passend presentje mee gekregen. Ook dit jaar is het feest weer geslaagd! 

De komende fusering met De Meent uit Ommeren biedt veel kansen. De oudercommissie hoopt dat nieuwe ouders zich welkom zullen voelen om zich aan te sluiten!

Uitgelicht

Digitale krant