Logo gemeentenieuwsonline.nl

Van Ommeren bewaart rust; toch weer kampioen SER80

OMMEREN - In de klamme Meentzaal stond dinsdagavond de finale van de voorjaarscompetitie van de tafeltennisvereniging SER80 op het programma. Nog nooit in de bijna 45-jarige bestaande sportclub was het zo spannend in de hoofdklasse  De titelkandidaten: Ruben Verwoert en Dick van  Ommeren.

In Ommeren tellen niet alleen de winstpunten maar ook de matchpunten. Bij aanvang dinsdagavond stond Ruben met tien matchpunten voor. Van Ommeren, veelvuldig kampioen, bleef beheerst en geconcentreerd. Toch kwam Ruben op voorsprong van twee punten in de eerste game.
Na een servicewisseling moest Verwoert echter tegen een achterstand van 12-15 aankijken. Ruben scoorde hierna niet meer. Dick won met 21-15. Nog steeds geen beslissing. De laatste game. Ruben startte opnieuw voorvarend met enkele scherpe aanvallen. Van Ommeren bleef opnieuw beheerst spelen. Hij won ook de  tweede game. Nu met 21-14. De rekenmachins moesten er aan te pas komen.Wedstrijdleider, Andre van Ingen, hield bij de prijsuitreiking de spanning er tot het laatst toe in. Dick van Ommeren won het spectaculaire eerste halfjaar met één (matchpunt) verschil.  De kampioen reikte naar 943 punten. Ruben naar 942!

In de 1e klasse pakte Jeroen Boneschanser op de valreep toch nog het brons. Dat ging ten koste van Peter Priester. Hij liet teveel punten liggen tegen de opdreef zijnde Rien de Rooij.

Einduitslag: hoofdklasse:1 en kampioen, Dick van Ommeren, 2. Ruben Verwoert en 3 Adri de Roo. Uit de hoofdklasse degraderen: Alex van Schaik, en Jack Hamersma. 1e klasse: kampioen Marius Nap, Maurik, 2. Jan Bergacker, Ingen en 3. Jeroen Boneschanser, Ommerenveld.  Nap en Bergacker promoveren

Meer berichten