Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Wethouder Van Someren met vrijwilligers Repair Caf&eacute;.&nbsp;</p>

Wethouder Van Someren met vrijwilligers Repair Café. 

(Foto: Hans de Zwart)

Bezoek wethouder

NEDER-BETUWE - Op woensdag 15 juni was wethouder Stefan van Someren op bezoek bij het Repair Café Neder-Betuwe in Ochten. In Opheusden had hij al eerder gezien wat er allemaal gedaan wordt door de technische vrijwilligers. 

Hij is zelf afgestudeerd in elektrotechniek en was hij in het bijzonder geïnteresseerd in de reparaties van elektrische apparaten. Deze keer was er in Ochten een cd-speler met problemen in de elektronica. Onze wethouder wist al snel samen met een vrijwilliger de oorzaak op te sporen en te verhelpen. 

“Men moet meer beseffen dat je kapotte apparaten niet zomaar moet weggooien”, aldus Van Someren. “Laat ze repareren als dat kan. Dat is veel beter voor het milieu!” De wethouder heeft duurzaamheid in zijn portefeuille en weet waar hij over praat. “Het Repair Café is een fantastisch initiatief.”

Behalve voor defecte elektrische apparaten kan men er ook terecht wanneer er een problemen is met telefoon, IPad, laptop of computer. Bovendien is er de mogelijkheid om klein reparatiewerk aan textiel te laten doen.

In principe wordt er voor de werkzaamheden door de vrijwilligers geen geld gevraagd, al is vrijwillige bijdrage fijn om bijvoorbeeld gereedschap te kunnen aanschaffen.

Het Repair Café is in de zomermaanden gesloten, maar gaat weer open in september.

Meer berichten