Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>De kinderen van groep 4 van &#39;De Wegwijzer&#39; waren tijdens de projectweek gekleed als Ot en Sien.&nbsp;</p>

De kinderen van groep 4 van 'De Wegwijzer' waren tijdens de projectweek gekleed als Ot en Sien. 

(Foto: De Wegwijzer)

Groep 4 van De Wegwijzer zong in oud-Hollandse kledij bij ‘t Anker

KESTEREN - De mensen in zorgcentrum ’t Anker werden verrast door de kinderen van groep 4 van De Wegwijzer in Kesteren. Bijna vijftig kinderen kwamen daar op klompen aan en gekleed in de stijl van Ot en Sien. De meisjes droegen schortjes en de jongens liepen met korte broek, bretels, kniekousen en een pet op. De ouderen genoten zichtbaar van de oudhollandse liedjes die de kinderen voor hen zongen. Veel jeugdherinneringen kwamen naar boven.

Deze groep had ook in de kledingstijl van honderd jaar geleden museum Vekemans in Boxtel bezocht. De kinderen leerden daar allerlei activiteiten zoals sokken stoppen, luiers wassen, koffie malen, koper poetsen, schrijven op een leitje en bikkelen. Ze vonden het zo bijzonder dat de hele groep in klederdracht was, dat het daar de krant haalde.

Op De Wegwijzer in Kesteren was het vorige week projectweek met het thema ‘Vroeger’. Groep 4 werkte over ‘School 100 jaar geleden – in de tijd van Ot en Sien’. De kinderen hebben deze week veel ervaringen van de school van vroeger opgedaan. Ze hebben onder andere de schoolregels van toen geleerd, een stokpaardje geknutseld, een poëziebladzijde geschreven en oud-Hollandse spellen gedaan.

In andere klassen werkten de leerlingen over de Romeinen, de Middeleeuwen, de tijd van de jagers en de boeren, de Titanic of de Tweede Wereldoorlog. Die leerlingen zijn op excursie geweest naar bijvoorbeeld het Openluchtmuseum, een kasteel of naar de Grebbeberg. Afgelopen vrijdag 17 juni konden de ouders en andere belangstellenden het mooie werk van de kinderen bewonderen.

Meer berichten