Logo gemeentenieuwsonline.nl

Regen geen spelbreker voor succesvolle Buitenspeeldag Kesteren

KESTEREN - Jaarlijks worden tijdens de Nationale Buitenspeeldag 613 straten afgesloten voor verkeer, zodat kinderen naar hartenlust kunnen spelen. Woensdag werd deze speeldag in Kesteren gehouden en waren de kinderen -ondanks de stromende regen- al vroeg in groten getale in de speeltuin aan de Johannes Vermeerstraat van de partij. 

Door Jan Woldberg

Daar in de straat werden door de buurtsportcoaches en de studenten van het CIOS-activiteiten voorgedaan, die de kinderen ook anders prima op straat kunnen spelen. Onder een grote paraplu regelde sportcoach Joey de activiteiten, terwijl zijn collega’s nog even schuilden bij Espalier, waarbij een coach zich liet ontvallen dat buitenactiviteiten leuk zijn, maar niet buiten moeten zijn.

Bijzonder is de unieke samenwerking tussen buurtcommissie De Fruittuin, de begeleide woonvorm Espalier en het sportbuurtwerk. Het binnenprogramma werd verzorgd door de vrijwilligers van Espalier die hun woning hadden omgevormd in een fruitrestaurant, waar onder andere op de smoothiefiets met hard trappen een gezond drankje kon worden gemaakt. Organisator Wilma Kooij: “Mooi dat we op deze manier de kinderen van de buurt verbinden met Espalier.”

Buurtsportcoördinator Joris Maier: “De Nationale Buitenspeeldag valt midden in de landelijke campagne voor de Gezonde Jeugd met extra aandacht om spelen, bewegen en sociale contacten te stimuleren.” Volgens Joris sluit dit initiatief naadloos aan het plan Gezonde Jeugd Gezonde Toekomst van Neder-Betuwe. Maier: “Wij hopen dat we met deze activiteit het belang van ongestoord buiten spelen aan te tonen en dat de gemeente verbeteringen gaat aanbrengen waaronder snelheidsbeperking, veilige oversteekplaatsen en meer speelruimte.”

Meer berichten