Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Arie van Eldik, Thijs van Schaik en Jan Beeren ontvangen felicitaties en bloemen van de erevoorzitter Peter van de Peppel.&nbsp;</p>

Arie van Eldik, Thijs van Schaik en Jan Beeren ontvangen felicitaties en bloemen van de erevoorzitter Peter van de Peppel. 

(Foto: Arie Kuhlman)

Team 2 van biljartclub Kesteren wint beslissingswedstrijd

KESTEREN - De biljartclub is onderdeel van seniorenvereniging Ons Trefpunt uit Kesteren. Team 2 uit Kesteren was al kampioen geworden van hun afdeling in de klasse C 2. Omdat die klasse uit twee poules bestaat was een beslissingswedstrijd om het kampioenschap van de klasse noodzakelijk. Die wedstrijd werd op dinsdag 10 mei gespeeld in Elst, met als tegenstander Veenendaal 7. 

In deze klasse bestaan teams uit drie spelers, voor Kesteren 2 zijn dat aanvoerder Thijs van Schaik, Arie van Eldik en Jan Beeren. De spelers wonnen alle drie hun partij en scoorden daarmee het maximum van 36 punten. De tegenstander kwam niet verder dan 16 punten. Een behoorlijk pak slaag voor Veenendaal 7. 

In de klasse C 2 behalen de spelers in hun wedstrijden doorgaans een gemiddelde dat rond de 2 caramboles per beurt ligt. Bijzonder is dat Thijs van Schaik zijn 65 caramboles maakte in maar 12 beurten, met dus een gemiddelde van liefst 5,417. Dit is een heel bijzondere prestatie. 

Het was een uitermate geslaagde middag waarbij supporters van beide clubs zich lieten gelden. Voor Kesteren 2 krijgt de competitie nu een bijzonder vervolg.

Na de winst van afgelopen dinsdag komt er rond de komende maandwisselingen nog een fraaie verlenging van al een geslaagd seizoen. De vier kampioenen spelen in een voorronde, een halve finale en finale tegen elkaar om het algemeen kampioenschap van de Regio Ouderenbiljart Rijnstreek en Vallei. Er komen dus nog spannende partijen. 

Lid worden van seniorenvereniging Ons Trefpunt in Kesteren? Bel: 06 17150919 of mail: onstrefpunt@outlook.com.

Meer berichten