Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Melvin van der Voort in actie op de Lausitzring.</p>

Melvin van der Voort in actie op de Lausitzring.

(Foto: SWPN)

Goede seizoensopener voor SWPN op de Lausitzring

DODEWAARD - SWPN, partner van Stichting Zorgeloos Kind kan terugkijken op een geslaagde IDM seizoenopener op de Lausitzring. Rob Hartog scoorde een zesde plaats bij zijn IDM Superbike debuut. Melvin van der Voort streed in de IDM Supersport openingsrace voor zijn eerste podiumplaats in deze klasse, maar kwam in een veelbelovende positie ten val. De 16-jarige coureur finishte als achtste in de tweede race.

Vanaf de tweede startrij had Hartog een geweldige start in de eerste race. Dit zorgde ervoor dat hij als derde de eerste bocht in ging. De Yamaha-coureur had niet het tempo om deze positie vast te houden. Uiteindelijk reed hij lange tijd alleen op een zesde plaats en kwam ook in deze positie over de finish, waarmee hij zijn debuutrace in deze klasse met een goed resultaat en als beste Yamaha coureur afsloot. Hij had in de tweede race niet het tempo van de eerste race en viel terug naar een elfde plaats.

Van der Voort behield zijn zesde plek bij de start van de eerste ronde. Al snel kwam de coureur uit Ede naar een vijfde plaats en kwam hij terecht in een groepje van vier rijders, die in gevecht waren voor een derde plaats. De Yamaha-coureur had volop kans op een podiumplaats totdat hij in de negende van veertien ronden onderuit ging. Hij pakte zijn motor nog wel weer op en wist nog als twaalfde over de finish te komen. In de tweede race kwam de 16-jarige coureur eerst even klem te zetten op een zevende plaats. Eenmaal op plaats zes kon hij een goed tempo rijden, totdat hij wat fysieke problemen kreeg. In de slotfase verloor hij twee plaatsen en kwam hij als achtste over de finish.

Meer berichten