Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto:

verhuist van Dodewaard naar Heteren

DODEWAARD - Ontstaan via een zolderkamer-initiatief van twee betrokken ouders verhuisde men naar het bedrijventerrein tegenover de kerncentrale van Dodewaard om kinderen in armoede te helpen met nieuwe kledingpakketten. 

Door: Jan Woldberg

Voorzitter Maurice van der Ven: “Eerst werd een loods gehuurd, maar al snel moesten we bij huren en groeide de stichting dankzij vele sponsoren uit tot de grootste non-profit-stichting op het gebied van de verstrekking van nieuwe kleding aan kinderen in armoede in Nederland.”
Naast de stichting ontstond ‘Stop kinderarmoede’, die intensief samenwerkt met gemeentes bij het samenstellen van het zogenoemde kindpakket. Van der Ven: “Na verloop van tijd kwam de vraag om zelf via een website de kleding uit te kunnen zoeken. Dit heeft als voordeel dat er minder opslag nodig is en er flexibeler gewekt kan worden. Ouders kunnen met hun kinderen via een code zelf gratis hun favoriete kledingpakket uitzoeken.”

De stichting verhuist naar een nieuw pand op het industrieterrein in Heteren omdat daar de nieuwe manier van werken met de webwinkel beter tot zijn recht kan komen. Op dit moment wordt met man en macht gewerkt om deze verhuizing te realiseren. Na de verhuizing gaat het merendeel van de vrijwilligers mee naar de nieuwe locatie. Van der Ven hoopt dat deze verhuizing meer vrijwilligers uit de regio Arnhem gaat opleveren. “We zitten op een toplocatie in een nieuw gebouw wat grenst aan de bushalte naar Arnhem.” (https://www.kinderenvandevoedselbank.nl)

Meer berichten