Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Textielkunstenaar Ria van de Braak aan het werk.&nbsp;</p>

Textielkunstenaar Ria van de Braak aan het werk. 

(Foto: Ria van de Braak)

Kleurrijke viltwerken in Podium De Vlam

RHENEN - Nu te bewonderen in Podium De Vlam: dertien kleurrijke viltwerken van textielkunstenaar Ria van de Braak. Op zaterdag 14 mei is zij er zelf bij om toelichting te geven en haar passie voor textielkunst met u te delen. 

Ria van de Braak had als meisje al interesse in handwerken en textiele werkvormen. Borduren, breien en haken deed ze met veel plezier. Datzelfde plezier ziet zij nu terug bij de cliënten die zij bij de dagbesteding begeleidt. Zo helpt Ria een jonge vrouw die bijna blind is, met haar viltwerk. Wat de deelnemers creëren, past Ria weer toe op bruikbaar textiel. Zo maakte zij al eens een speeltent voor kinderen, gemaakt van oude spijkerbroeken en borduurwerk van cliënten. Ook tassen en schorten behoren tot de producten die samen worden gemaakt.

Inspiratie

Ria’s viltwerken zijn soms voorstellingen van Bijbelse verhalen. Een werk in rood, geel en oranje, getiteld ‘Vurige Tongen’, is uiteraard een referentie naar Pinksteren. Ook vakanties zijn een bron van inspiratie. Zo vernoemde Ria een werk naar de kleurige kwalletjes die zij in Denemarken in de zee zag: “Jelly Fish”. Verder creëert Ria werken op intuïtie; de materialen leiden haar.

Opening

Ria is verheugd dat haar viltwerken nu in Podium De Vlam te bewonderen zijn. Haar expositie telt 13 werken die zij in recente jaren heeft gemaakt. Enkele daarvan zijn ook te koop. Op zaterdag 14 mei is Ria van 13.00 – 15.00 uur aanwezig in Podium De Vlam om bezoekers te ontvangen en over haar passie voor textiele werkvormen te vertellen.

Meer berichten