Schildklier en psychische klachten.
Schildklier en psychische klachten.

Week van de schildklier over psychische klachten

Algemeen

EDE - Van donderdag 19 tot en met woensdag 25 mei organiseert Schildklier Organisatie Nederland (SON) de jaarlijkse Week van de Schildklier (19 - 25 mei). Dit jaar wordt extra aandacht besteed aan psychische klachten die kunnen optreden bij de verschillende schildklieraandoeningen. 

Veel mensen weten niet dat naast lichamelijke klachten, ook psychische klachten kunnen voorkomen. Denk daarbij aan angstaanvallen, stemmingswisselingen (kort lontje), concentratieproblemen en neerslachtige gedachtes of depressies. Klachten die grote invloed kunnen hebben op relatie, gezin en werk.

Activiteiten online on de regio
Op 19 mei van 14:00 – 16:00 uur ervaringsdeskundige vrijwilligers klaar in Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede om te luisteren naar uw vragen en ervaringen met uw schildklieraandoening. Naast informatiemateriaal is een kaart met tien tips van ervaringsdeskundigen en tien adviezen van schildklierspecialisten verkrijgbaar.

Ook kunt u in de Week van de Schildklier deelnemen aan online lotgenotenbijeenkomsten en zijn er extra openingstijden van de Schildkliertelefoon (085-3001800).

Houd de website van SON (www.schildklier.nl) in de gaten voor alle activiteiten. Daarop kunt u zich aanmelden voor het webinar en zich opgeven voor de online bijeenkomsten (beperkt aantal plaatsen)

Uitgelicht

Digitale krant