Logo gemeentenieuwsonline.nl

Tip: gebruik composiet rijplaten voor de opbouw van een tentfeest

Het tentfeestenseizoen gaat, na twee jaar wachten, eindelijk weer van start in de Betuwe en Neder-Betuwe. Het is tijd om weer feestjes te bouwen! Dat vraagt wel wat van de organisatie. De tent moet geregeld worden, de kaartverkoop, de drank. Je kent het allemaal wel. Ook de ondergrond is een belangrijk aspect.

De tentfeesten vinden vaak plaats op boerengrond, en het is niet zo prettig om iedereen op het gras te laten lopen. Voor zowel de bezoekers, als voor de boer zelf. Meestal zie je daarom houten draglineschotten die als ondergrond neergelegd zijn. Onze tip: gebruik voortaan composiet rijplaten.

Wat is composiet?

Composiet is samengesteld uit meerdere componenten, een glasvezelversterkt kunststof. Het materiaal heeft diverse voordelige eigenschappen. Zo is het zeer licht van gewicht, een composiet rijplaat weegt slechts 52 kg per m2. Toch is het materiaal ook ontzettend sterk. Je kunt het belasten tot wel 400 ton/m2. Als we ervan uitgaan dat de tentfeestbezoekers gemiddeld 80 kilo wegen, kun je qua belasting wel 50 mensen per m2 kwijt!

Ook al past dat natuurlijk niet, is het wel een goed teken. Dankzij de flexibele en ondergrondvolgende eigenschappen van composiet is deze hoge belastbaarheid mogelijk en raakt de boerengrond zelf minimaal beschadigd.

Waarom composiet gebruiken?

Ferex heeft rijplaten van composiet ontwikkeld. Als organisatie van tentfeesten heb je vast al ervaren dat het gebruik van houten draglineschotten niet altijd de beste oplossing is. Soms zijn er bepaalde delen die opwippen, er kan modder tussen de schotten omhoog komen en het is best glad. Zeker met al het bier dat door de tent wordt gegooid.

Composiet rijplaten huren bij Ferex is een stuk veiliger voor je bezoekers. De rijplaten zijn namelijk ondergrondvolgend, waardoor geen delen omhoog kunnen wippen. Dankzij de liplaskoppeling ontstaat er een volledig vlakke vloer, zonder gaten en spleten ertussen. Zo kan er geen materiaal op het gras terecht komen én komt er geen modder tussen de platen omhoog. Ook beschikken de rijplaten over een antislipprofiel; volkomen veilig dus!

Snelle plaatsing

De composiet rijplaten van Ferex zijn 8m2. Door het lage gewicht worden er zo’n 30 rijplaten per truck per uur geplaatst. Dat betekent dat er binnen een werkdag 240 rijplaten geplaatst kunnen worden. Dan hebben we het dus over een tentfeestgrootte van ruim 1900 m2.

Kortom, wil jij snel en veilig een ondergrond creëren voor het volgende tentfeest, zoals bij Desert Storm? Overweeg composiet rijplaten!

Meer berichten