Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Jan Prins spreekt op 15 mei 2022 of de filosofie van het kwaad.</p>

Jan Prins spreekt op 15 mei 2022 of de filosofie van het kwaad.

(Foto: Jan Prins)

Filosoof Jan Prins in Podium De Vlam

RHENEN - Op zondag 15 mei 10.30 uur geeft de bekende filosoof en psycholoog Jan Prins een lezing in Podium de Vlam, Beukenlaan 2 in Rhenen. De lezing heeft als titel: ‘... Maar verlos ons van het kwade!?’. Jan Prins, een boeiend verteller, bespreekt een aantal hoogtepunten uit het denken over het kwaad. Tegelijkertijd maakt hij aan de hand daarvan iets duidelijk over filosofie en filosoferen in het algemeen.

Jan Prins studeerde filosofie en psychologie aan de Universiteit van Utrecht en promoveerde op de mechanisering van het wereldbeeld in Engeland tijdens de 17e eeuw. Hij schreef verder een aantal artikelen over de filosofie van Thomas Hobbes. Na een aantal jaren als onderzoeker en docent verbonden te zijn geweest aan de Universiteit van Utrecht, ging hij lesgeven op de middelbare school. 

Daarnaast verzorgde hij filosofiecursussen zowel speciaal voor ouderen als op volksuniversiteiten, en voor het KNMG. Tegenwoordig is hij verbonden aan het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis, gevestigd in Amsterdam. Daar coördineert Prins het project ‘Briefwisseling Allard Pierson’. Dat heeft tot doel de bijzondere verzameling brieven van de 19e -eeuwse hoogleraar Pierson digitaal toegankelijk te maken.

Kom ook luisteren naar Jan Prins op zondag 15 mei 10.30 uur in Podium De Vlam aan de Beukenlaan 2 in Rhenen. Kaartjes inclusief koffie en thee zijn tien euro en zijn te bestellen via https://podiumdevlam.nl/agenda/.  

Meer berichten