Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Weer naar school, dat is fijn!&nbsp;</p>

Weer naar school, dat is fijn! 

(Foto: Pixabay)

Leer jij een Oekraïense scholier te reizen met de bus?

NEDER-BETUWE - Als je via een vlucht in een vreemd land terecht komt, is de eerste tijd heel chaotisch. Dankzij school kunnen de Oekraïense kinderen weer ritme en structuur ervaren. Maar het vervoer van en naar school is nog een uitdaging. Help jij ons om de kinderen zelfredzaam te maken op weg naar school?

Concreet vragen we je om op drie donderdagmiddagen in de maand mei met een scholier en zijn ouder met de bus te reizen en zo te oefenen. De reis gaat vanaf hun opstapplaats in Elst of Rhenen naar de schakelklas in Wageningen en weer terug. Doel is dat de scholieren vanaf maandag 30 mei zelfstandig met de bus naar school kunnen gaan. Uiteraard krijg je hiervoor een OV-chipkaart tot je beschikking.

?Kun jij je drie donderdagmiddagen van ongeveer 14.00 – 16.30 uur inzetten voor een Oekraïense scholier? Dat zou fantastisch zijn. Een kans om echt iets te doen voor een vluchteling, waar hij of zij veel aan zal hebben. Meer weten of je aanmelden? Mail naar vrijwilligers@rhenen.nl, of bel Kitty van den Hoek van Welzijn Rivierstroom op 06 45849059.”

Meer berichten