Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Kunst aan het Klompenpad.&nbsp;</p>

Kunst aan het Klompenpad. 

(Foto: Mascha Bossuyt)

Kunst aan het Klompenpad

RHENEN - Wandelaars en fietsers kunnen tijdens het weekend van 21 en 22 mei onder meer genieten van kunstwerken van hout, glaswerk, keramiek, poëzie, performance art en nog veel meer. De kunstenaars staan bij hun werken om er iets over te vertellen, een praatje te maken en werken ter plekke aan nieuwe kunstwerken. 

Troubadour Boudewijn Hansen is aanwezig en laat een van de oudste kunsten zien: het vertellen van verhalen op muziek. En het Stadsmuseum Rhenen maakt een kunstinstallatie over het schilderij van Van Goyen.

‘Kunst aan het Klompenpad’ is een wandel-/fietsroute die start in Rhenen. Op Landgoed De Lieskamp leidt het Klompenpad langs kunstwerken van verschillende kunstenaars. Het Klompenpad leidt over een prachtig stuk groene en waterrijke natuur. Ter plaatse is géén parkeergelegenheid. Mensen kunnen dus alleen lopend of op de fiets naar de Lieskamp komen.

Op het Landgoed verzorgen de Soroptimisten van club Bennekom & Beekdal voor koffie en gebak, frisdrank en frietjes. De opbrengst hiervan is bestemd voor Mali waar in het kader van het project ‘Trees for Life’ bomen worden gepland voor inkomen, voedsel en positieverbetering van vrouwen en meisjes.

‘Kunst aan het Klompenpad’ is een initiatief van vijftien samenwerkende, zelfstandige kunstenaars, Stadsmuseum Rhenen en Landgoed De Lieskamp. Het wordt financieel mogelijk gemaakt door het Cultuurplatform Rhenen, Stichting Voormalig Gast- en Weeshuis en de gemeente Wageningen.
Op www.thinkpink.studio staat meer informatie. Op deze website staat vanaf 14 mei ook de wandel-/fietsroute.

Meer berichten