Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Het docententeam (deels) van Natuuropleiding.&nbsp;</p>

Het docententeam (deels) van Natuuropleiding. 

(Foto: Jasper Timmermans)

Natuuropleiding van start

REGIO Voor wie een ‘groen hart en oog’ heeft, maar graag wat bijleert start binnenkort Natuuropleiding. In de loop van een jaar leer je stapsgewijs meer over de natuur in brede zin.

Natuuropleiding is een initiatief van herborist en natuurcoach Monique Könings, die samen met tien docenten de opleiding vorm geeft. Zij maakt zich zorgen over de natuur en ziet de behoefte van mensen om haar heen om meer over de natuur te leren. Tegelijkertijd ziet men vaak door de bomen het bos niet meer: er is zóveel aanbod, waar start je? Natuuropleiding is een basisopleiding die juist in de breedte meer vertelt over de natuur waarin natuurbeleving centraal staat. Niet door klassikaal binnen naar mooie foto’s te kijken, maar juist door op pad te gaan.

In het ritme van de seizoenen staat steeds een ander natuurrijk centraal. In de lente duik je in de wereld van mineralen, geologie en edelstenen. In de zomer staat het plantenrijk centraal en komt onder andere bushcraft, eten uit de natuur en de wereld van bomen aan bod. In de herfst staat het dierenrijk centraal. Je gaat speuren naar sporen, kijken en luisteren naar de hertenbronst en je verwonderen over kleine (minder populaire) beestjes. In de winter staat het ‘mensrijk’ centraal. De docenten hebben hun eigen expertise waar ze enthousiast over vertellen.

Aanmelden

Natuuropleiding start op zaterdag 19 maart en is twee keer per maand, gedurende een jaar. De meeste lessen zijn in de regio. Voor meer informatie en inschrijving: www.natuuropleiding.nl.

Meer berichten