Logo gemeentenieuwsonline.nl

Rijpe kiwi’s op de Laarsenberg

RHENEN - Na vakanties heeft iedereen veel te vertellen over wat is beleefd. Ook in deze corona tijd is er veel te ontdekken in onze omgeving. Steeds meer mensen trekken er op uit.

Door Rob Moret

Hebt u de Paasheuvel al ontdekt tussen de Leemkuil en Kwintelooijen. Midden in een sterrenbos achter landhuis Remmerstijn ligt een heuvel met daarop de grote zwerfsteen uit Scandinavië. In de ijstijden zo’n 130 duizend jaar op het ijs hierheen gegleden. Wees enthousiast en ga deze unieke plek ontdekken. Vlak bij ligt nog iets unieks. Ontdek een oud zwembad midden in het bos, gebruikt tot 1970. Nu is het een natuurlijke poel bewoond door padden, kikkers en salamanders.

Bent u wel eens wezen kijken bij de Zwitserse Vallei. Volgens Rob Moret de mooiste vallei van de provincie Utrecht. Wandel over de stijlrand van de Grebbeberg en geniet van het uitzicht over het Grebbemeer richting Cuneratoren Rhenen.
Geniet op de Domineesbank van het unieke uitzicht over de Blauwe Kamer, Betuwe en Brabant. Naast de bank de Elisabeth Linde, de vrouw van de winterkoning, volgens ex-boswachter Veenhof.

Na de Koningstafel ontdekt u  de Zwitserse Vallei. Steek de weg over en maak het rondje af over de Laarsenberg. Vlak bij waar u uitzicht heeft over Rhenen, groeien vlak bij het ooievaarsnest op de Boslandweg heerlijke kiwi’s. Als het helaas niet koud genoeg is voor een 11-stedentocht zijn deze nu rijp. De bijen van imkervereniging \Om en BIJ Rhenen’ hebben gezorgd voor een goede bestuiving. Smaak is heerlijk als kiwi’s uit Nieuw-Zeeland. Op een zuidmuur kunt u zo’n struik poten.

Meer berichten