Logo gemeentenieuwsonline.nl

positief het nieuwe jaar in

HEMMEN - Ondanks de restricties vanwege corona is het in 2021 goed gegaan met de wandelgroepen in Hemmen. De interpretatie van de regels kostte soms wel hoofdbrekens. Met behulp van de richtlijnen van de wandelbond is goed gekeken naar wat er wel mogelijk is en op enkele weken na konden de deelnemers, zij het aangepast,  toch verantwoord wandelen.

De belangstelling voor wandelen neemt in deze tijd toe. Begrijpelijk, het is fijn om buiten te kunnen bewegen, het geeft een boost aan je immuunsysteem, is goed voor je hart, bloedvaten, bloeddruk, cholesterol, botten, spieren, gewicht en geheugen. En niet te vergeten: je humeur wordt er beter van!

Bij Wandelgroep Hemmen wandel je niet alleen van A naar B. Onderweg worden oefeningen gedaan op het gebied van kracht, lenigheid en uithoudingsvermogen. Er wordt onder andere gelet op houding, paslengte en voetafwikkeling waardoor blessures niet snel ontstaan. Er wordt gewandeld in vier groepen op verschillende niveaus. Met name bij de nieuwste beginnergroep op dinsdagmiddag zijn nog plaatsingsmogelijkheden.

“We gaan in het nieuwe jaar weer positief van start met de trainingen Sportief Wandelen! Nieuwe deelnemers zijn hierbij van harte welkom, zodra het binnen de huidige regels weer mogelijk is. Na aanmelding houden wij u op de hoogte over de startdatum.
Voor meer info en aanmelding zie www.wandelgroephemmen.nl of neem telefonisch contact op met Yvonne Onck: 0488 454729.”

Meer berichten