Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Freule Schimmelpenninck in haar eigen automobiel. Eerste vrouw in Rhenen en Nederland die zelf rijdt</p>

Freule Schimmelpenninck in haar eigen automobiel. Eerste vrouw in Rhenen en Nederland die zelf rijdt

(Foto: )

101 kleurrijke vrouwen kleuren Rhenen

RHENEN - Sinds 15 december is een nieuwe historische uitgave over Rhenen te koop in het Stadsmuseum Rhenen onder de titel ‘101 kleurrijke vrouwen kleuren Rhenen’.

Het boek werpt het licht op de levens van vrouwen die een rol speelden in de lange geschiedenis van de stad en een plaatsje verdienen in het collectieve geheugen. Kunstenaars, ondernemende vrouwen, dappere vrouwen en avontuurlijke vrouwen, maar ook heksen, misdadigsters en minnaressen komen in beeld. Ook andere verhalen zijn te lezen over schandalen, een crime passionel, een middeleeuwse romance en openlijk samenleven zonder gehuwd te zijn rond 1500 na Christus.

De schrijvers, Henny Boor en Mirjam Groenendijk, zijn in Rhenen beiden actief in kringen van het Rhenense cultuur historisch erfgoed. Zij zijn van mening dat ook in Rhenen de betekenis van vrouwen in de historie onderbelicht is. Al eerder publiceerden zij een digitaal Rhenens Vrouwenboek op de website https://vrouwen-van-rhenen.jouwweb.nl/.
Nu komen zij met een boek dat ze hebben kunnen vullen met meer dan 101 verhalen over Rhenense vrouwen door de eeuwen heen.

Exemplaren van het boek zijn vanaf nu ook te koop bij de Coop in Achterberg en de Jumbo in Rhenen, vanwege de sluiting van het Stadsmuseum. Kosten zijn 12,50 euro. Wellicht ook een leuk cadeau waarmee bijgedragen wordt aan de verwerving van het schilderij ‘Gezicht op Rhenen’ van Jan van Goyen.

Meer berichten