Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Links Gijs Ton en rechts Jan Schipper.</p>

Links Gijs Ton en rechts Jan Schipper.

(Foto: HvdH)

Karateka’s slagen voor 3e dan karate

BETUWE - Afgelopen weekend waren er eindelijk weer de nationale dan examens georganiseerd door de Karate-do Bond Nederland. Het examen vond plaats te Harderwijk. Dan examens vinden twee maal per jaar plaats, echter door de coronacrisis was dit niet meer gebeurd sinds december 2020.

Namens de karateschool van Hans vd Hatert uit Ochten namen de 51-jarige Gijs Ton uit Maurik en de 61-jarige Jan Schipper uit Zoelmond hieraan deel.
Wekelijks zijn Gijs en Jan aanwezig tijdens de karate trainingen in Ochten en Echteld. De examen voorbereiding heeft vanwege de corona maatregelen een jaar geduurd. Tijdens de avond lockdown is er zelfs de laatste twee weken getraind in een huiskamer.

Met gezonde spanning werd aan het examen begonnen en werden de onderdelen kihon, combinatietechnieken, kata’s, kumite’s en zelfverdediging uitgevoerd. De zelfverdediging technieken bestonden  uit aanvallen met een mes, aanvallen met een stok en vast pakkingen.
De examencommissie was unaniem in haar uitslag en Jan en Gijs mochten na afloop van het examen hun 3e dan diploma in ontvangst nemen.

Helaas is er momenteel de avondlockdown waardoor het niet mogelijk is voor beiden te komen trainen. Momenteel worden alleen karatelessen gegeven bij de karateschool van 16:00 tot 17:00 uur.

Meer berichten