Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Van links naar rechts: Ed van Zoolingen, Hedy van der Poel, Esther Ligthart, Maico Boumans, Jan-Willen van de Berg, Mirjam Rijnsburger, V&eacute;ronique Baar en Mujibor de Graaf.</p>

Van links naar rechts: Ed van Zoolingen, Hedy van der Poel, Esther Ligthart, Maico Boumans, Jan-Willen van de Berg, Mirjam Rijnsburger, Véronique Baar en Mujibor de Graaf.

(Foto: )

’t Brandtweer wint hoofdprijs in Stadquiz!

RHENEN - And the winner is… Team Gerritsen bleek de sterkste tijdens de stadquiz 2021, zowel met het beantwoorden van alle vragen als met het nabootsen van een schilderij. Napoleon op zijn paard! Wie zat er in dat pak? 

Stichting ’t Brandtweer is ontzettend blij dat team Gerritsen zulke slimme teamleden heeft en dat ze ‘t Brandtweer als goed doel heeft opgegeven bij de Stadsquiz. En... Team Gerritsen was niet het enige team dat ’t Brandtweer als goed doel had opgegeven, ook twee andere teams. Stichting ’t Brandtweer is blij met het draagvlak. Meer en meer Rhenenaren leren ’t Brandtweer kennen.

Fantastisch dat team Gerritsen zich zo heeft ingezet om de hoofdprijs in de wacht te slepen. Het team deed de stadsquiz die avond vanuit de voormalige brandweerkazerne, de plek waar ’t Brandtweer huist. Nu nog in onverbouwde vorm, maar als de vergunning er is kan dit rijksmonument verbouwd worden en wordt deze plek een plek voor verbinding, voor ondernemen, waar kennis gedeeld wordt en inspirerende bijeenkomsten plaatsvinden. Ook zullen de verhalen van deze plek in het oude stadscentrum weer beleefbaar worden. Je kunt er nu al een werkplek of vergaderruimte huren.

Op woensdag 24 november heeft Team Gerritsen de cheque met een bedrag van 2000 euro aan stichting ’t Brandtweer overhandigd! De Stadsquiz organisatie had er weer een prachtige opdrachtenmap van gemaakt. Van vragen over parfum, bijzondere plekken in de wereld, uitspraken uit de Rhenense politiek, tot herkennen van bekende wereldburgers en het maken van een cupcake. Het was een verbindende avond, waarbij vele teams rondliepen om opdrachten te maken in de stad. Fijn dat sponsoren deze avond mogelijk hebben gemaakt.

‘t Brandtweer wil graag verbinden en maatschappelijk bewust ondernemen. Programmering ontstaat door initiatieven en ideeën uit de stad. Als iemand ideeën heeft voor programmering of mee wil denken bij het initiatief, wees welkom!

De 2000 euro wordt ingezet om bijzondere verborgen verhalen uit de stad op te halen en in beeld te brengen. Deze portretten en verhalen van inwoners van jong tot Tollekamp zullen samen een bloemlezing vormen. “Weet jij nog iemand met een bijzonder verhaal? Laat het weten.”

Meer berichten