Logo gemeentenieuwsonline.nl

‘Ook al woont hij niet meer thuis, de zorg blijft’

REGIO - De afgelopen weken stond alles in het teken van mantelzorg. Mantelzorgers bieden zorg aan dierbaren die dat zelf niet kunnen.

Piet en Jolanda zijn ouders van drie kinderen. Aan de buitenkant lijkt het een ideaal plaatje. Toch heeft Jolanda naast de zorg over haar kinderen ook al twintig jaar de zorg over haar man. De kinderen worden ouder en zelfstandiger, maar Piet blijft geestelijk een kind. Hij lijdt aan schizofrenie, heeft een post-traumatische stress-stoornis (PTSS) en raakt dagelijks in een psychose.

Als je in zo’n situatie zit, komt er veel bij kijken. Administratie, het aanvragen van subsidie, de hulp van de gemeente en andere instanties die je een hoop papierwerk opleveren. Dan is de juiste ondersteuning van harte welkom. Esther Morren is sociaal werker bij Welzijn Rivierstroom en ondersteunt Jolanda door bij de juiste instanties aan te kloppen voor extra ondersteuning. Samen formulieren invullen, documenten nalezen of een gesprek aangaan bij de gemeente of notaris is altijd prettiger dan alleen. Ook is Esther een luisterend oor als Jolanda even niet weet wat ze moet doen. Ze kan dan alles op een rijtje zetten waardoor ze een beslissing kan nemen.

“Bent u benieuwd naar het volledige verhaal van Jolanda? Of kunt als mantelzorger ook wel wat ondersteuning gebruiken? Kijk dan op www.welzijnrivierstroom.nl.”

Meer berichten